Zoals vele andere oldtimers heeft ook mijn Karmann Ghia een vrij lange geschiedenis. Dankzij de uitgebreide informatie die de Duitse Kraftzeugsbrief ons geeft, kunnen we de geschiedenis van mijn Karmann Ghia voor een groot gedeelte beschrijven. De onderstaande beschrijving van de bekende geschiedenis van de auto gaat van het heden naar verleden.

 

20 jaar stilstand

 

Bij de auto zat het originele Duitse kentekenbewijs en daarop was duidelijk dat de auto al zeker 20 jaar niet meer op de openbare weg heeft rondgereden. De laatste verblijfplaats van de auto volgens deze papieren is de omgeving van Koblenz.
Dat er niets gebeurd is in die jaren kunnen we niet zeggen. In die periode heeft men de auto proberen op te lappen met grote hoeveelheden glasvezelmatten en plamuur.De auto is zeker niet met groot respect behandeld en dit zal het restauratieproces zeker niet voorspoedigen. Overzetkokers, waardoor compleet weggerotte luchtkanalen overblijven, en het is zelfs zo dat de deuren bij de scharnieren met glasvezelmatten en klodders polyester aan elkaar hangen. Slechte zaak dus.

 

heeft de wagen wel gereden?

 

Dat de wagen gereden heeft is duidelijk. Er zijn zeker zes eigenaren geweest die in deze wagen gereden hebben. De auto heeft voornamelijk in de omgeving van Koblenz rondgereden.

 

© Alle rechten voorbehouden. VW-Karmann Ghia .nl is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden en/of onvolkomenheden. Neem voor vragen en/of opmerkingen contact op met info@vw-karmannghia.nl